Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ


Το πράσινο τσάι είναι τώρα το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο μετά το νερό.
Έχει πολλά ευεργετικά συστατικά τα οποία τον έχουν κάνει πολύ γνωστό
Αυτά είναι τα άμεσα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού:   
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνουΤα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό το τσάι είναι πολύ αποτελεσματικά και πολύ πιο ισχυρό από οποιοδήποτε άλλοαντιοξειδωτικό.
  • ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Μειώνει τον κίνδυνο οποιουδήποτε καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο σώμα.
  •  ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ: Αυτό το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικό,που βοηθά τον οργανισμό να καταπολέμηση τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό με έναν τρόπο βοηθά στη μακροζωία της ζωής σας.

  •  ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το αποτελεί σαν ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Βοηθά το σώμα να χάσει το επιπλέον βάρος mε φυσικό τρόπο.Βοηθά στο κάψιμο του λίπους και μείωση των θερμίδων.
  •  ΔΕΡΜΑ: Η τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το τσάι βοηθούν το σώμα να προστατεύτει από τις αρνητικές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.
  •  ΔΟΝΤΙΑΜελέτες έδειξαν ότι η αντιοξειδωτική χημική κατεχίνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι, πέραν ότι μπορεί να καταστρέψει βακτήρια και ιούς που προκαλούν λοιμώξεις στο λαιμό, βοηθάνε στην αποτροπή δημιουργίας τερηδόνας και άλλων οδοντικών παθήσεων. 
  • ΚΑΤΑΘΛIΨΗ: η θεανίνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι συμβάλλει ως αντι-καταθλιπτικό, χαλαρωτικό και ηρεμιστικό. 
  • ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: Το πράσινο τσάι μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.Διατηρεί επίσης την τέλεια αναλογία της καλής και της κακής χοληστερόλης.
  •  ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: Εμποδίζει την κυκλοφορία και τη ροή της γλυκόζης στα κύτταρα και αυτό βοηθά να αποτρέψει το σώμα σας από την παχυσαρκία.
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Ενισχύει το μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων στον οργανισμόΈτσι, εμποδίζει την αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.
  • ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡΠροστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθάει στην αποκατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων του εγκεφάλου, καθυστερώντας έτσι "την ανάπτυξη" των προαναφερθέντων νόσων. 
  •  ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ: Ελέγχει την αγγειοτενσίνη η οποία ελέγχει την αρτηριακή πίεσηΩς εκ τούτου, μειώνει τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
  •  ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ: Η παρουσία του κατεχίνη σε αυτό το τσάι βοηθά να καταστρέψει τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου